Tuesday, April 18, 2006

Cezayir'deyiz

Eylül'de ayrilmistik, geri döndük, Cezayir'deyiz.
Önümüzdeki üc ayi burada gecirecegiz, sonrasi henüz belli degil.

Bibik'le yolculuk yapmaya alistik, sanirim o da bizim göcebe yasamimiza uyum sagladi artik, her gittigi yeri kisa sürede benimsiyor.


Bibik, 5.kattaki otel odasindan disariyi seyrediyor

Yine Hydra'da, eski semtimizde oturacagiz.
İlk geldigimiz gün esyalarimizi otele birakip biraz dolasmaya ciktik. Burada kücük bir kasaba havasi var, insanlar birbirini taniyor, selamlasiyorlar. Bizi de hatirladilar hemen, alisveris yaptigimiz esnaf, komsularimiz...

Gökyüzü yine masmavi, hava ilik.
Yemek konusunda biraz problem yasiyoruz, Cezayir mutfaginda neredeyse etsiz yemek yok. Neyse ki bizim icin özel birseyler - vejetaryen pizza, domates soslu makarna vs- hazirlamaya calisiyorlar.
Aksamlari yemekten sonra bir kafeye gidip naneli yesil cay icip yürüyüs yapip odamiza dönüyoruz.

Soner, pazar günü ise basladi. Burada haftasonu tatili persembe-cuma. Bazi isyerleri, özellikle yabanci sirketler ise cuma-cumartesi günü tatil yapiyor. Bu duruma yeniden uyum saglamam biraz zaman alacak.

Bir iki gün içinde tuttugumuz eve gecebilecegiz. Yine Fransizlardan kalma bir binada, iki odali küçücük bir ev. Sonrasinda da yavas yavas düzenimizi oturturuz.

4 comments:

elif said...

hayırlı olsun ışılcığım. çok ani oldu galiba. umarım memnunsunuzdur dönmekten.

Oya Kayacan said...

Hayırlı olsun herşey. Sana sık sık güle güle otur demek durumunda kalacağız galiba:-)) Bibik'e minik ısırıklar, sevgi mırıltıları falan gönderiyorum.

Isil Simsek said...

Elif,
Cok tesekkürler.Simdilik memnunuz. Buradaki sade yasam tarzi sayesinde - daha sonra uzun uzun anlatirim- istedigimiz konulara daha fazla yogunlasma sansimiz olabiliyor.
*
Oya,
Cok tesekkürler, ben de Kimsecik'le Cancan'a miriltilar gönderiyorum.

Anonymous said...

sizi okumaya devam ediyorum, sonere selamlar. devrim