Monday, July 25, 2005

Alger la Blanche




Iste 9 aydir yasadigimiz sehir, Alger la blanche!
(Beyaz Cezayir)
Burasi baskent Cezayir'in Audin semti.
Kolonyal donemden kalma bu binalarda eskiden Fransizlar yasarmis. Daracik sokaklar,dik yokuslar,merdivenler,mavi ve beyaz ... Simdilerde bu binalarda cok daha fakir insanlar, zor kosullar altinda yasiyorlar. Bu bölge sehrin ticaret merkezi oldugundan,ayrica universite kampusu,bakanliklar vs.den dolayi gunun her saati cok kalabalik. Aksam sekizden sonra ise in cin top oynuyor.Kendinizi tedirgin hissediyorsunuz!

Not: Bu bolge sehrin en kalabalik yerlerinden dedim ya,dolayisiyla kapkacciligin en yogun oldugu bolgelerden ayni zamanda. Dolayisiyla fotograflari arabadan cektik !

1 comment:

Bocuruk said...

Sevgili Işıl,
Benim eşim de bir yıla yakın cezayir' de çalıştı. Ama ben ve kızlarım Türkiye' deydik. O Bumedfa yakınlarında şantiyedeydi. Ortam bizim gitmemiz için uygun değildi. Senin siteni taa o zamanlar google da cezayir ile ilgili arama yaparken keşfetmiştim. Ve çok merak ediyordum oraları. Sayende merakım biraz olsun giderilmişti. Gecikmiş bir teşekkür edeyim dedim. Ayrıca epeydir sayfanı güncellemiyorsun. Merakta bırakma bizleri :)