Tuesday, June 24, 2008

Unaccustomed Earth

Bugünlerde Jhumpa Lahiri'nin Unaccustomed Earth adli kitabini okuyorum.
Lahiri Amerika'da yaşayan Bangladeş asıllı bir kadın yazar. Kitap göçmenlik üzerine öykülerden oluşuyor.Sevgili Evren'in deyişiyle biz de katmerli göçmen olduğumuz için bu tür kitaplar ilgimi çekiyor.
Yazarın çok duru bir yazım tarzı var.Uzun süredir okuduğum en güzel kitaplardan biri diyebilirim.
Kitap,Nathaniel Hawthorne'dan alıntılanmış şu cümleyle başlıyor:

"Human nature will not flourish, any more than a potato, if it planted and replanted, for too long a series of generations, in the same worn-out soil.My children have had other birthplaces, and, so far as their fortunes may be within my control, shall strike their roots into unaccustomed earth."

Yazarla yapılmış bir söyleşi,The Independent
Bir başka söyleşi,The Guardian

3 comments:

Tijen said...

Işıl'cığım,
Bir dahaki sefere artık. Çok teşekkürler Mutfaklardan Taşan Öyküler için dileklerine. Dilerim pek çok yuvada yer bulur kendine, dilerim sen de tez zamanda görürsün. Güzel günler diliyorum.

serpil said...

Merhaba,
Tesadüfen keşfettim sizi.
Jhumpa Lahiri'nin Interpreter of Maladies adlı kitabını çok sevmiştim,Namesake'i de aldım,henüz okumadım,onu okudunuz mu? Ben de seviyorum farklı kültürleri anlatan kitapları,God Of Small Things'i okuduktan sonra başlamıştı bu merakım.
Sevgiler.

Unknown said...

Merhaba Işıl hanım;

Zannediyorum Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Ben Türkiye'de yeşayan biri olarak bu kitabı bulamıyorum. Henüz buralara gelmemiş. Ve bu kitabn konusu benim aynı zmanda tez konum olduğu için, çok merak ediyorum. Acaba bu kitabı nasıl temin edebilirim, bir fikriniz var mı? Teşekkürler..