Wednesday, December 28, 2005

Trize

Dun sabah uyandigimda piril piril gokyuzu icimi sevincle doldurdu.
Soguk gecen gunlerden sonra hava birden isinmisti.
Tijen ve Basak'la bulusup Goztepe, Karanfil Sokak'taki Trize'ye gittik.
Trize, Rizeli Basar ailesinin islettigi bir lokanta. Anne Resmiye Hanim, baba Tanil Bey ve ogullari Kerem ve Cem Bey'lerle tanisma ve sohbet etme firsatimiz oldu.
Basar ailesi yoresel Karadeniz tatlarini Istanbullulara tanitmayi, sevdirmeyi amaclamis. Karalahana dolmasi,hamsili ic pilav, hamsili misir ekmegi,laz boregi, gullu baklava, fistik helvasi, cevizli burma gibi ilginc spesiyaliteleri var ve her sey birbirinden lezzetli.
Ev tarhanasi, eriste, tam bugday unu, tam bugday ekmegi ve Karadeniz yöresinin olmazsa olmazlarindan misir ekmegi de sattiklari urunler arasinda.


Fotograf: Basak Gurbuz Derman, Gullu Baklava

Gullu Baklavaya ilk defa burada rastladım. Basar Bey, gul seklinin Anadolu'da kullanildigini soyledi. Ancak baklavanin icinde gul yapragi kullanmak kendi fikirleriymis. Cok da hos olmus dogrusu, baklavayi yerken cok guzel bir gul rayihasi aliyorsunuz.

Basar ailesine ikramlari ve misafirperverlikleri icin cok tesekkür ederim.
Trize'yle ilgili daha detayli bilgi icin Basak'in Lezzetin İzinde adli guncesini ziyaret edebilirsiniz.

No comments: